15 novembra 2018

Bratislavské parky

Málokto žijúci mimo Bratislavy mi uverí, že v hlavnom meste je možné žiť v lesoch a v prírode do takej miery, ako si dokážete vymyslieť a želať. Okolité prostredie je naozaj priaznivé na skautský život v prírode. Základným stupňom pre priaznivcov zeleného života v prírode sú zelené plochy priamo v meste, udržiavané a pestované parky a lesoparky.

:: Slovensko > Bratislava > Potulky > Bratislavské parky

Bratislavské parky, lesoparky

Nájdete ich v každej Bratislavskej mestskej časti. Najznámejšie oázy zelene v Bratislave sú Sad Janka Kráľa, Horský park, Medická záhrada, Grasalkovičov park. Takéto miesta sú v dnešnej uponáhľanej dobe prospešné na zastavenie a vydýchnutie každému, nielen pre mamičky s kočíkom. Starostlivosť mesta o parky i prístup samotných Bratislavčanov k zeleni sa výrazne zlepšili. Aj podľa takéhoto ukazovateľa možno usudzovať, že držíme kurz a približujeme sa do civilizovanej Európy.

Ak vám nestačia bratislavské parky, môžete sa vydať do oveľa rozsiahlejšej oázy zelene, akou je mestský Bratislavský lesopark o rozlohe 3100 ha. Nachádza sa v časti nazývanej Železná studienka a Kamzík. Budí skôr dojem voľne rastúceho lesa než udržiavaného parku. Nachádza sa v ňom niekoľko jazierok, ihrísk a táborísk kde si môžete robiť oheň. Lesopark zasahuje až za Kamzík. Množstvo značených chodníkov a cestičiek stačí na dlhé hodiny a dni pobytu v prírode.

V niektorej z reštaurácií, či bufetoch si môžete dopriať tekuté občerstvenie s niečim k zahryznutiu, samozrejme štýlové budú bratislavské párky s pivom, keď tu preberáme tému bratislavské parky. Túlanie sa kdekoľvek v prírode patrí medzi moje najobľúbenejšie domáce činnosti. Potulky po Bratislave by určite vystačili aj na samostatný blog, no veď uvidíme !?

_____

Potulky Bratislavou

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára